Tot respectul! Laurentiu Popa este Rembrandt de Romania! Galateanul stapaneste o tehnica aproape imposibila. Cum arata picturile sale

231

Laurentiu Popa este Rembrandt de Romania! Barbatul din Galati stapaneste o tehnica aproape imposibila in zilele noastre. Este asemanatoare cu cea a lui Rembrandt, maestrul clar-obscurului. Laurentiu Popa picteaza din adolescenta si a devenit apreciat in afara Romaniei.

Laurentiu Popa este Rembrandt de Romania pentru toti strainii. Cu toate ca este la mare cautare peste granite, barbatul a ramas in tara. Acesta indruma multi tineri in tainele picturii. Barbatul este printre putinii pictori contemporani care au curajul sa abordeze tehnica de clar-obscur.

Procedeul dateaza din secolul al 17-lea de Rembrandt. Laurentiu Popa s-a indragostit de acest stil in adolescenta, dupa ce a primit un album de pictura. In el se aflau si operele lui Rembrandt.

„Am învăţat de acolo câte ceva şi am mai complicat şi eu puţin treburile şi a rezultat o tehnică inedită. Tehnica se cheamă strat în strat. Nu e o tehnică tocmai uşor de realizat”, a marturisit Laurentiu Popa pentru Digi24.ro.

La cei 43 de ani ai sai, pictorul are peste 500 de tablouri. Operele sale sunt admirate zi de zi de iubitorii de frumos. Tablourile au ajuns in expoziti sau colecti private din Romania si din strainatate. Printre clientii sai se numara iubitori de arta sau firme private.

Laurentiu Popa a stat 6 ani in Italia. Acolo a predat pictura si a construit o miscare a pictorilor locali. Acesta a venit inapoi in Romania unde face acelasi lucru. A infiintat Cercul Rembrandt intr-o scoala din Galati. Acolo indruma 55 de elevi si toti se bucura de acest nou lucru inedit pentru institutia lor.

loading...