Povestea tragică a adolescentei de 16 ani care a fost spulberată cu o camionetă de un tânăr în comă alcoolică, de aceeaşi vârstă

167

Vineri seara, o ieşire la biserică s-a terminat tragic pentru o adolescentă de 16 ani din localitatea  bistriţeană Tureac. Aceasta a fost spulberată cu o camionetă de un tânăr de aceeaşi vârstă, care a băut până a intrat în comă alcoolică. Adolescenta mergea spre casă alături de o vecină, după o seară de rugăciune.

Vineri seara, în jurul orei 20:30, un adolescent de 16 ani a furat cheia de la camioneta părinţilor şi a ieşit de pe ultiţa pe care locuia în localitatea bistriţeană Tureac tocmai în drumul naţional 17, unul dintre cele mai aglomerate din Bistriţa-Năsăud.   Înainte să se urce la volanul maşinii acesta consumase cantităţi însemnate de băuturi alcoolice, după ce mersese cu crucea prin sat. Localnicii l-au omenit şi i-au dat să bea ţuică, negândindu-se că acesta ajunge acasă şi iese la plimbare cu maşina părinţilor. În momentul în care a luat maşina, părinţii săi, se pare, nu erau acasă.

Adolescentul a apucat să facă mai puţin de un kilometru până când a lovit primul grup de oameni, o tânără de aceeaşi vârstă şi o femeie de 36 de ani, vecină cu aceasta, care o însoţise la biserică.   Tânăra pe care adolescentul a lovit-o se numeşte Larisa Bozga şi a intrat în stop cardio-respirator chiar la faţa locului, echipajele medicale chemate reuşind s-o stabilizeze în urma manevrelor de resuscitare.   Aceasta a ajuns în stare foart gravă la spital, unde a fost băgată direct în sala de operaţii.

Atunci, deja starea sa era comatoasă, iar şansele de supravieţuire destul de mici. Trupul tinerei de doar 16 ani a cedat la scurt timp după intervenţiile chirurgicale la care a fost supusă.   Larisa locuia pe o uliţă din localitatea Tureac, iar în momentul în care a fost lovită se întorcea spre casă, de la casa de rugăciuni. Înainte, aceasta se oprise pe la magazinul din apropiere pentru a cumpăra ceva.    Acasă au rămas două surori şi un frate, mai mici, şi nişte părinţi şi bunici îndureraţi, care nu înţeleg nici acum cum şi-au trimis fata la rugăciune şi se întoarce acasă într-un sicriu.

Era o fată foarte deşteaptă. Se descurca foarte bine mai ales la matematică, numai 10 avea. Toţi medicii au făcut tot posibilul să o salveze. După operaţie a fost dusă în salon, a mai trăit puţin după care s-a dus. E o mare tragedie”, spune una dintre mătuşile adolescentei.    După ce a lovit-o pe adolescentă şi pe femeia de 36 de ani, tânărul şi-a continuat drumul şi a mai intrat în două grupuri de copii, care mergeau la colindat. Acesta a mai băgat în spital patru copile de 14, 11 şi 10 ani.

Dintre acestea, copila de 14 ani este în starea cea mai gravă, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele sale de a-şi reveni.    Învăţa la cel mai bun liceu din judeţ   Larisa era elevă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, cel mai bun din judeţ. Provenea dintr-o familie de protestanţi, era cuminte şi-şi vedea de şcoală, după spusele rudelor.   Era bună la matematică şi spera ca acest atuu să o ajute, mai departe şi în carieră. Din păcate, aceasta nu a mai apucat nici măcar să termine liceul. Femeia de 36 de ani care o însoţea rămâne internată în spital, cu răni destul de serioase, însă viaţa nu îi este pusă în pericol.   La polul opus, tânărul care a lovit în doar câteva minute trei grupuri de copii, avea 16 ani şi la vârsta la care trebuie să îţi alegi cariera, el nu mai frecventa şcoala deja de ceva vreme.

Acesta era cel mai mic din cei trei copii ai familiei, care mai are un băiat mai mare, şofer de meserie şi o fată mutată în străinătate. Muncea cot la cot cu părinţii săi, cu ziua, prin sat şi nu era cunoscut ca fiind violent sau măcar un copil problemă.   Vecinii tânărului de etnie romă spun că l-au mai văzut conducând camioneta părinţilor, însă niciodata n-ar fi ajuns cu ea în drumul naţional, ci se limita la uliţa unde locuieşte.    „Nu mai merge la şcoală de câţiva ani, da` îi un băiet muncitor. Merge la muncă cu taic-su, la plantat, la curăţit, la tot ce se poate. Ieri o umblat cu crucea şi la fiecare casă o luat câte un pahar de băutură…i s-o adunat la cap şi cum părinţii i-o fost duşi, o făcut ce-o vrut”, spune una dintre vecinele adolescentului teribilist.
Sursa: adevarul.ro

loading...