Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 15 ani! Ce au aceste triplete din Vrancea atât de special

295

Eveniment rar în Vrancea, la Maternitatea Spitalului Județean Focșani: o femeie în vârstă de 32 de ani a născut tripleți și nu dintr-o inseminare artificială, așa cum se întîmplă în majoritatea cazurilor de acest gen, ci a fost o sarcină normală! Toți nou-născuții sunt fete, cea mai mică având 900 de grame.

Pentru că fetițele s-au născut prematur, medicii au decis să le transfere la Spitalul Județean Bacău.

De ce este acest caz atât de special

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Focșani, Alina Cosma, femeia care a născut tripleți are 32 de ani și mai are acasă un copilas.

Nimeni nu se aștepta ca al doilea copil al familiei să fie de fapt trei dintr-un foc. Medicii spun că este un caz cu atît mai rar cu cât copiii au fost concepuți natural, fără să fie vorba despre o inseminare artificilă.

Femeia a avut însă probleme cu sarcina și a născut la 27-28 de săptămâni. Fetițele au avut nevoie de oxigen, iar după ce au fost stabilizate au fost transferate la Spitalul Județean Bacău.

”Tripleții s-au născut la maternitatea Spitalului Județean Focșani, prin operație de cezariană, la 27-28 de săptămîni, fiecare cu circa 1.000 de grame, au necesitat respirație artificială, au fost ținute în incubator și după ce au fost stabilizate la două ore după naștere au fost trimise cu o sambulanță cu medic la Spitalul Judeșean Bacău. Mămica este bine, internată în Secția de Ginecologie a spitalului nostru, se reface după operația de cezariană”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU SF Pantelimon Focșani, Alina Cosma, scrie Dailynews.ro.

Ultima naștere triplă din Vrancea a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani.

loading...